Duitsland  

Dikke buik
» exacte locatie
Print dit verhaaltje Nog een leuk nieuwtje: Ilse is weer zwanger!
10 reacties
Joost en Ilse, 5/8/2010, 12:39

Duitse steden
» exacte locatie
Print dit verhaaltje De Rijn blijft hard stromen en we zijn heel blij dat we niet stroomopwaarts hoeven. Met onze boot is dat eigenlijk niet te doen. We zijn een keertje te ver gevaren en toen lukte het al bijna niet meer om terug te komen. Het idee van een snelweg: afslag gemist, jammer dan. Hoe verder we komen op de Rijn, hoe meer schepen er varen. Soms is het net een computerspel. Ontwijk de tankers. De grote schepen geven met een blauw bord aan aan welke kant ze gepasseerd willen worden. Alleen zijn het er soms zoveel dat dat systeem niet meer helemaal opgaat en er tegenstrijdige borden worden uitgehangen.

Onderweg hebben we een paar grote steden aangedaan: Mainz, Keulen en Dusseldorf. Vooral Dusseldorf vonden we erg leuk. Vandaag zijn we naar Emmerich gevaren. Onderweg kwamen we langs Kern-Wasser-Wunderland, een tot pretpark omgebouwde kerncentrale. Zag er erg grappig uit met die draaimolen in de koeltoren.

Duitse steden Duitse steden Duitse steden
Duitse steden Duitse steden Duitse steden
reageer!
Joost, 5/8/2010, 12:32

Hollands weer
» exacte locatie
Print dit verhaaltje We varen al een paar dagen op het water dat uiteindelijk ook door Arnhem stroomt, de Rijn. En het voelt al een beetje als thuiswater. Helemaal omdat het weer ons echt Hollands aandoet. Prachtige wolkenluchten en zo nu en dan een fikse bui. We vinden het wel koud. Lange broeken en zeiljassen zijn geen overbodige luxe. We hebben onze laatste sluis gehad en voor de laatste keer deze reis de watertank gevuld. Tot aan Strassbourg stroomde de Rijn op de grens van Frankrijk en Duitsland maar nu zijn we toch echt in Duitsland en hebben al genoten van apfelstrudel. We schieten goed op met de stroom mee, soms krijgen we wel 10km/uur kado. Wel een raar idee dat onze wereldreis binnenkort echt afgelopen is. We verlangen naar alle gemakken van een huis en voor Siebe is meer ruimte ook fijn want hij gaat steeds gevaarlijkere toeren uithalen op de boot zoals op de tafel klimmen. Maar toch denk ik dat we dit leventje wel zullen gaan missen.

Hollands weer Hollands weer Hollands weer
2 reacties
Ilse, 30/7/2010, 22:09

 footer