Jemen  

Aden
» exacte locatie
Print dit verhaaltje Het is best leuk hier en de stad heeft zeker karakter, maar het is wel het meest extreme moslimland tot nu toe. Alle vrouwen lopen in zwarte burka's met alleen de ogen zichtbaar. Soms zelfs met nog een vitrage voor de ogen. Het zijn net zwarte spoken die onopvallend langs je heen schuiven. Hoofddoekjes vind ik geen probleem. Ik vergelijk het maar met dat je ook geacht wordt een shirt aan te trekken als je over straat loopt ook al is dat voor de warmte niet altijd strikt noodzakelijk. Maar wat ze hier aan het doen zijn gaat me echt te ver.

De mannen daarentegen hangen overal in groepjes rond op straat en zitten de hele dag op een verdovende plant genaamd qat te kauwen. Het lijkt alsof ze een ontstoken wang hebben met die klomp bladeren in hun mond.

Ze hebben hier ook de zogenaamde 'Sailors Club'. Het klinkt als een jachtclub, maar als je er binnenloopt dan begin je daar meteen aan te twijfelen. Het is er donker, lelijk, er hangen muggen rond en de verlichting bestaat uit groene en roze tl lampen. Wat dan wel weer wel mogelijk is, is het bestellen van een biertje. Ze hebben alleen Heineken en de prijs is helaas over de 4 euro voor een klein blikje. Later op de avond gaat er een band spelen met aardige Yemenitische muziek. Tevens komen er dan een stuk of vijf prostituees binnen te herkennen aan de erg foute kleding. De keer dat ik er was was er eentje die de burka op hield. Dus een kort roze rokje, strak truitje en gezicht zoals Darth Vader in Star Wars. Heel vreemd land dit...

Aden Aden Aden
Aden Aden Aden
Aden Aden Aden
Aden Aden
4 reacties
Joost, 12/3/2010, 21:39

 footer