Print dit verhaaltje

Penang
Joost, 8/11/2009, 09:55

Eigenlijk al sinds ons vertrek uit Nederland meer dan drie jaar geleden hebben we altijd in meer of mindere mate het gevoel gehad op te moeten schieten. Om verschillende redenen bleven we altijd in de achterhoede varen. Maar sinds we in Maleisie zijn is dat anders. We hebben bewust minder stops in Indonesie gemaakt waardoor we nu ineens in de kopgroep terecht zijn gekomen. Dat bevalt erg goed. De extra speelruimte in de planning geeft ons de vrijheid om ergens eens wat langer te blijven als het bevalt.

De afgelopen twee weken hebben we van deze vrijheid gebruik gemaakt om niet veel te doen. Eerst hebben we een week afgemeerd gelegen bij een luxe resort in Port Dickson waar we dagelijks met Siebe het zwembad in zijn gegaan. Toen het weer er goed uit zag, beter dan op de foto, hebben we een tweedaagse tocht gemaakt naar Georgetown op het eiland Penang. Georgetown is een leuke stad om doorheen te lopen. Overal zijn kleine winkeltjes waarvan de meeste er erg authentiek uitzien. Het totaal tegenovergestelde van een modern winkelcentrum vol winkels die overal hetzelfde zijn. Door de stad heen verspreid staan vele tempels, van het formaat huis tot aan een hal met daarin een enorm liggend boeddha-beeld.

In Maleisie wonen drie grote bevolkingsgroepen samen: moslims, Chinezen en Indiers. Er zijn dan ook restaurants in drie types. We hadden al regelmatig bij de moslims en Chinezen gegeten, maar in Penang hebben we het Indiaas eten ontdekt. Heel smakelijk. Uiteraard nog steeds allemaal voor prijzen waar je zelf niet voor kunt koken. Siebe eet ook een beetje mee. Hij vindt Naan-brood erg lekker en stukjes kip gaan er ook goed in. Interessant is ook dat al het varkensvlees in de supermarkt is geisoleerd in een 'non-halal' hoekje. De cassiere waar wij afrekende was denk ik zelf moslim, want hij durfde mijn halve kilo bacon niet aan te raken. Hij deed zijn handen eerst in een plastic zak, pakte toen het pak bacon op, keerde de zak er omheen en schoof het met een vies gezicht van zich af.