Kookworkshop
Ilse, 21/9/2009, 04:56
Na ons uitstapje naar Ubud zijn we nog een week in Lovina Beach in het noorden van Bali gebleven. We vinden Lovina erg leuk. Elke dag eten we warm op de kant. Zo goedkoop, daar gaan we niet zelf voor koken ;-). Elke keer kiezen we weer wat anders van de menukaart. De meeste dingen kennen we wel uit de Nederlandse 'Chinese' keuken zoals nasi goreng, babi pangang en sate ayam. Ik wilde daar wel meer van weten en besluit om toch wel een keer zelf te koken. Niet op de boot maar een kookworkshop op de kant. Ik heb geluk, ik ben de enige en krijg priveles. Van te voren mocht ik vijf gerechten kiezen die ik wilde leren maken. De kokkin Sri spreekt goed Engels en ze heeft een hulpje die helpt met snijden en in de pan roeren. We maken onder andere een curry met 14 soorten kruiden en gado gado, gekookte groente met satesaus en ei. Het basisidee van de verschillende sausen is steeds hetzelfde. Alle kruiden klein snijden en met de vijzel stampen tot het een saus wordt. Erg leuk om te doen en mooiste was dat Joost mocht helpen met alles op eten. Sri vermaakt Siebe dus we eten een keer tegelijk. Joost vond het de beste gerechten die hij tot dan toe had gehad. Ik heb alles goed opgeschreven dus hopelijk lukt het om het ook op de boot te maken. Alle kruiden zijn gekocht maar van uitgebreid koken komt nu niet veel, want we zitten sinds drie dagen weer op zee. We zijn op weg naar Singapore maar willen nog een paar stops in Indonesie maken. Nog 600 mijl te gaan...