Print dit verhaaltje

Balitourtje
Ilse, 13/9/2009, 08:31

Van Noorderzon, de Nederlandse boot die met ons in Brisbane lag, krijgen we het telefoonnummer van Ponidi. Ponidi rijdt je een hele dag rond in zijn auto voor 25 euro. Dat vinden we niet duur en ook handig met Siebe omdat je dan kunt stoppen wanneer je wil. Zo komt de maxicosi toch nog van pas. In Indonesie doen ze niet aan babystoeltjes en er zijn geen gordels achterin maar Joost weet 'm goed vast te knopen. De natuur op Bali maakt erg veel indruk op ons, zo anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Dat komt vooral door de prachtige rijstvelden die je overal ziet. Schuin op de helling als terrassen zodat ze met een slim systeem alles onder water kunnen zetten.Tempels hebben ze ook heel veel op Bali. We hebben een drijvende tempel in een bergmeer gezien. Het aantal etages van het dak hangt af van de soort tempel. Omdat deze drijft krijgt hij er wel elf. De eerste dag eindigen we 's middags in Ubud in een hotel, vlakbij het apenbos. Vanaf ons balkon zien we er af en toe een paar langskomen.

Ubud is een cultureel stadje waar we een dag blijven. Er zijn elke avond dansvoorstellingen en heel veel winkels die kunst verkopen. Vooral de abstracte kunst ziet er erg gelikt uit en voor veertig euro koop je een enorm doek. Er is vanalles te zien en tussendoor smullen we in een van de vele restaurantjes hier. Met Siebe is dat niet altijd handig omdat hij wil rondkruipen. Gelukkig hebben ze ook een paar tentjes met een lounge. Dan zit je aan een lage tafel met veel kussens. Dat vinden we wel handig voor Siebe. Hij eet wat kale rijst en gekookte wortel mee. De serveersters zijn dol op baby's en als we geluk hebben komen gaan ze even een rondje met Siebe lopen zodat we tegelijk kunnen eten. Op de stoep is het goed oppassen waar je loopt want voor deuren zie je kleine bakjes gemaakt van palmblad met daarin bloemblaadjes, gekookte rijst, een koekje en wierook staan. Dat zijn offers en worden elke dag ververst.

De volgende dag gaan we weer terug. Ponidi komt ons ophalen en we rijden via een andere weg terug naar Lovina Beach. De weg slingert de berg op en bovenop is een restaurant met een prachtuitzicht op een vulkaan. Daar lunchen we maar Siebe vindt het even niet zo leuk. Iets te veel eettentjes voor hem geweest de afgelopen dagen waar hij niet naar hartelust kon rondbewegen. We hebben genoten van al het moois maar zijn toch blij weer op de boot te zijn. Dat is toch een stuk makkelijker met Siebe ;-).