Print dit verhaaltje

Bijna klaar
Joost, 22/5/2009, 13:00

We liggen nog steeds in Brisbane. Het klussen is een beetje uit de hand gelopen, maar dat is eigenlijk geen nieuws meer. Zo gaat het altijd met klussen. De meest originele problemen doen zich steeds weer voor en voor je het weet ben je zo weer een dag of wat verder. Maar vandaag, na bijna drie weken, zijn we dan weer helemaal klaar. En we hebben een paar fraaie verbeteringen doorgevoerd waar ik toch even een paar foto's van wil plaatsen.

Het meest opvallend is een rek achterop waar onze twee zonnepanelen op gemonteerd zijn. Eentje heeft altijd kwetsbaar aan de reling gehangen en de andere was net nieuw en had nog helemaal geen plaats. Op deze manier zijn ze uit de weg, kan niemand er tegenaan varen en geven ze nog wat schaduw ook. Verder hebben we nu een lange rails op de mast waarmee de zogenaamde "boom" makkelijk kan worden opgeborgen. De boom gebruiken we bij het zeilen wanneer de wind van achteren komt. Voorheen duurde het soms wel een uur om de boom goed te installeren. We hadden daar meestal weinig zin in met als gevolg dat we of te langzaam of behoorlijk de verkeerde kant op voeren. Verleden tijd dus, want met dit systeem moet het in vijf minuten gebeurd zijn. Tot slot heb ik een deel van de elektrische installatie gereorganiseerd. Dat was niet de eerste keer, maar ik geloof dat het nu echt goed is.

Het wachten is nu op goed weer, want op dit moment is het nogal wild. Je zou het niet zeggen want het zonnetje heeft goed geschenen de laatste dagen, maar vlak ten zuiden van hier woedt een flinke storm die zes meter hoge golven alle kanten uit stuurt. Een jacht heeft geprobeerd toch uit te varen, maar dat was niet echt een succes. Zie foto. Hopelijk is alles maandag weer rustig en kunnen we vertrekken.